News

Group exhibition: NOVE PRIDOBITVE 2010-2022, Koroška Galerija Likovnih Umetnosti, Slovenia

Kontinuirano zbiranje umetniških del ter dopolnjevanje zbirke z  odkupi, donacijami in volili je ena najpomembnejših nalog KGLU. Med letoma 2010 in 2022 je KGLU svojo zbirko dopolnila z 874 umetniškimi deli. Na razstavi novih pridobitev bo predstavljen izbor del,  ki so bila v  različnih postavitvah večinoma sicer že razstavljena, v zbirko pa so bila vključena bodisi kot odkup ali donacija.  

Zbirka KGLU temelji na zbiralni strategiji, povezani s programskimi smernicami, ki sledijo več osnovnim linijam: prvo predstavlja zbiranje umetniških del, ki se v aktualnem trenutku ukvarjajo z angažiranimi družbenimi temami, drugo linijo pa predstavlja zbiranje del koroških avtorjev. Kontinuirano se dopolnjuje tudi sklop Hommage Tisnikarju, v zbirki pa so tudi dela, ki ne sledijo nobeni od zastavljenih linij, a so v specifičnih okoliščinah postala njen del.

Izbrana dela na razstavi so bila vključena v zbirko v preteklih dvanajstih letih, vsebinsko pa bo razstava sledila glavnim linijam zbiralne strategije KGLU.

Razstava bo na ogled od 14. aprila do 19. junija 2022.